Matematik

Sandsynlighedsregning

25. februar 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

En fair terninger (En blå og en rød) kastes.

A: De to terninger giver samme resultat.

 

Der står i facit at det skulle give 1/6 hvilket jeg syntes det er mærkelig, eftersom det ville være det samme som at sige at vi kaster 1000 terninger, og 1 ud af de seks gange de 1000 terninger kastes skal de alle ramme 3???

Eller er det mig der regner forkert?


Svar #1
25. februar 2013 af Stats

Okey, jeg konkludere hermed, at der er fejl i facit....

Jeg ville personligt selv sige P(A)=1/6·1/6=1/36

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af SuneChr

To terninger kastes.

Sandsynligheden for at de viser ens = 6/36 = 1/6

idet to ens jo kan være alle de seks muligheder på terningen.

# 1  Dit resultat er rigtigt, hvis man tænker på at slå to bestemte ens øjne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af TGV (Slettet)

My bad :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.