Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Opgave 24 - Mangler lidt hjælp

25. februar 2013 af aAchilles (Slettet) - Niveau: C-niveau

24) En 800 kg tung bil har fire bremseskiver af stål på hver 1 kg. En uerfaren ungersvend er ude at køre alpekørsel, og på vej ned fra et højt bjerg bremser han hele tiden. Det er  30? varmt.

a)  Hvor meget højde skal han have tabt, før bremserne er 400? varme?

c = 0,49

25) I et opvaskefad er der 8 L vand, som er 55° varmt. Temperaturen i køkkenet er 20°.

 

a) Hvor meget sølvbestik kan man vaske op, før temperaturen er dalet til 45??

c(vand) = 4,18

c(Sølv) = 0,23

Håber I har nogle svar.

På forhånd tak.

Mvh T.

 


Skriv et svar til: Opgave 24 - Mangler lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.