Fysik

Absorbans

25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

 Er det realistisk at måle absorbansen 168 i et spektrofotometer? Er der nogen der kan give mig en forklaring?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af ChemistryIsKey

168 nm ligger indenfor det ultraviolette spektrum. Derfor vil du ikke kunne se farven med det blotte øje, så på den måde er det måske ikke hensigtsmæssigt. Men på hvilken måde realistisk mener du? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af mathon

 

                                                   A = ξλ • (0,01 m) • c

                                                   16800 m = ξλ • c

                                                   c = (1,68·104 m) / ξλ       når man har besluttet sig for det monokromatiske
                                                                                          lys og dermed dets bølgelængde

       


Svar #3
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

abosorbansen har vel ikke enhed? Jeg tænkte på mere, om man kan måle det på spektrofortometer?


Svar #4
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

# 2 Jeg forstår det ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af mathon

 

               ekstinktionskoefficienten
                                                                    ξλ er bølgelængdeafhængig og har enheden
                                                                     m-1·M-1

                                         hvorved
                                                                     A bliver dimensionsløs

                                                            


Svar #6
25. februar 2013 af Lillozz (Slettet)

okay, så er jeg med.


Skriv et svar til: Absorbans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.