Fysik

kondensator

26. februar 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en kondensator forbindes gennem to 400m lange, 2.5mm2 kobberledere til 230V, 50HZ strømmen er 2.0 A

beregn kondensatorens kapacitans

hvilken formel skal jeg anvede ud fra de oplysninger


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af peter lind

Brug at impedansen af en kondensator er 1/(Cω)


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. februar 2013 af hesch (Slettet)

800m, 2,5mm2 giver 5,76Ω.

Den absolutte impedans, Zabs, må være U/I = 230V / 2A = 115Ω.

Så  Zabs2 = Zc2 + Zr2    ⇒    

Zc2 = Zabs2 - Zr2Ω ⇒

Zc = 114,856Ω = 1/(ωC)  ⇒

C = 1/(114,856*ω),    ω= 2πf = 314,16  ⇒

C = 27,71μF


Skriv et svar til: kondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.