Fysik

Bevægelser

27. februar 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg har fået denne opgave i min aflevering, men jeg forstår ikke helt hvordan man skal beregne det.

Nedenfor følger stedfunktionerne for fem bevægelser med konstant acceleration. Find for hver bevægelse accelerationen a0, begyndelseshastigheden vo og begyndelsespositionen So.

a) s(t)=0.74(m/s2) * t2+3,6 (m/s) * t + 8,2 m

b) s(t)=0,28(m/s2) * t2+1,5(m/s) *t

c) s(t)=0,12 (m/s2) * t2

d) s(t)=0,74(m/s2)*t2-3,6(m/s) *t

e) s(t)=-0,08(m/s2) *t2

Jeg håber I vil hjælpe mig med at forstå opgaven.
Mvh. Signe.


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. februar 2013 af ChemistryIsKey

For bevægelser med konstant acceleration gælder, at stedfunktionen er givet ved

     s(t) = 0.5 · a · t2 + v0 · t + s0

Ud fra denne generelle forskrift kan du simpelt aflæse de ønskede værdier. Herunder er punkt a f.eks. lavet

     a = 2 · 0.74 m/s2 = 1.48 m/s2

     v0 = 3.6 m/s

     s0 = 8.2 m

Hvis der som i punkt b ikke er nogen begyndelseshastighed (det tredje led) må du skrive, at s0 = 0 (og det samme med de andre led, hvis de ikke er tilstedeværende). Prøv selv resten

:)


Svar #2
27. februar 2013 af zuku (Slettet)

Tak for dit hurtige svar. Det var faktisk det samme, som jeg havde forventet man skulle gøre i opgaven, men min fysikbog gjorde mig forvirret (har dog opdaget fejlen nu). Endnu engang, tak for din hjælp :-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af ChemistryIsKey

Super! :)


Svar #4
27. februar 2013 af zuku (Slettet)

Er det det samme man skal gøre, når der står minus foran?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2013 af ChemistryIsKey

Jep, så vil accelerationen bare være negativ ;)


Svar #6
27. februar 2013 af zuku (Slettet)

Super, tak skal du have!

Skriv et svar til: Bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.