Matematik

andengradsligning??

27. februar 2013 af cheesesteaks (Slettet)

er lidt forvirret over hvordan jeg skal løse den her?

2(1500/x) +2x = 300

skal jeg gange alle ledene med x?

2 * 1500 + 2x^2 = 300x 

så er det en andengradsligning og hvad så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af Euroman28

Den kan omskrives til

 

3000/x + 2x = 300 Det kan sættes på fælles brøkstreg således der står 

(3000+2x^2)/x = 300 hvilket medføre nemlig

3000 + 2x^2 = 300x og kan omskrives til

f(x) = 2x^2-300x+3000  og den løses ved forkorte og løse så f(x)=x^2 - 150x+1500 =0 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
27. februar 2013 af cheesesteaks (Slettet)

er det så x=( - 150 kvtarod(-150^2-4*1*1500)) / 2 * 1 ??? 


Svar #3
27. februar 2013 af cheesesteaks (Slettet)

kan se der er noget jeg gør galt, med mine fortegn? og på forhånd tak


Svar #4
27. februar 2013 af cheesesteaks (Slettet)

jeg kan ikke udregne diskriminanten når b er -150??


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfor dog ikke?

d = b2 - 4ac = (-150)2 -4·1·1500 = 22500 - 6000 = ...


Svar #6
27. februar 2013 af cheesesteaks (Slettet)

ups mange tak... regnefejl herfra. men hva så med når jeg indsætter i den endelige formel? så er det -b bliver det så +150, fordi - gange 2 giver +?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis b = -150, er -b = 150 .


Svar #8
27. februar 2013 af cheesesteaks (Slettet)

tusinde tak, det var til stor hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. februar 2013 af LeonhardEuler


Skriv et svar til: andengradsligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.