Matematik

vinkler og sider i en trekant

28. februar 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har brug for hjælp til at beregne en vinkel og en side ud i denne trekant, da jeg har svært ved at forstå hvordan denne trekant er konstrueret og hvor stor de forskellige størrelser er.

 

I en trekant ABC er |AB|=c, a=c/3 og b=3c/4
Bestem ∠A
Bestem c, når arealet af trekanten er 13.

 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af peter lind

Brug cosinusrelationerne. Det bemærkes at c går ud ved beregningerne


Svar #2
28. februar 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Det har jeg prøvet, men jeg får facit til 0,97 grader. Og det er jo klart forkert. PS. jeg har brugt lommeregner til udregning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af peter lind

Har du husket at omstille til grader, så det ikke ervinklen i  radianer du har ?


Skriv et svar til: vinkler og sider i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.