Matematik
Bestem integralet+geometrisk forklaring.
Hej! Jeg kludrer med en matematikopgave, hvor jeg har en funktion,
f(x)=-6x2+6x
Jeg skal så bestemme integralet *indsæt integraltegn her med 1 øverst og 0 nederst* og så give en geometrisk fortolkning af resultatet.
Hjælp!
Svar #1
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Man skal beregne
0∫1 (-6x2 + 6x) dx
Benyt den generelle formel ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 , til at bestemme en stamfunktion.
Integralet kan fortolkes som arealet under den del af parabelen y = -6x2 + 6x , der ligger over x-aksen.
Skriv et svar til: Bestem integralet+geometrisk forklaring.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
