Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Procentvise ændring

28. februar 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvis et firma har haft et overskud i 2010 på 150 mio. kroner, og i 2011 får de et underskud på 500 mio. kroner. Hvordan beregner man så den procentvise ændring?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad vil du beregne den procentvise ændring for og af hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af emul0c

Du kan regne ændringen som forskellen mellem den nye og den gamle. Ændringen vil derfor være fra +150 til -500 = en forskel på 650 mio.

Ændringen i procent vil så være -650 / 150 -1 = -533%


Svar #3
28. februar 2013 af Chokokolade (Slettet)

Det procentvise fald fra 2010 til 2011 .


Svar #4
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

2010: +150 mio. kr.

2011: -500 mio. kr.

Det procentvise fald: -500-150 = -650 mio. kroner.

-650 mio. / 150 gange 100 & = -433 %

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2013 af emul0c

Ja 433 ikke 533 som jeg skrev tidligere


Svar #6
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvad nu hvis begge tal er i underskud. Hvordan beregner man så den procentvise ændring fra 2008 til 2009?:

2008: -500 mio. DDK

2009: -30 mio. DDK

Er det på samme måde eller?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2013 af emul0c

Ja samme metode... Hvis de har haft et underskud på -500 mio i '08 og de har et på -30 i '09 så har de altså tjent 470 mio ekstra, og det er det beløb du så bruger til at regne ændringen i procent.


Svar #8
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

2008: -500 mio. kronr

2009: -30 mio. kroner

 

Procentvise stigning:

(-30)-(-500) = 462 mio. kroner

462 / (-500) gange 100 % = -92,4 %

Kan dette passe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. marts 2013 af emul0c

470 mio, men ja.. Det er dog altid lidt underligt at regne med negative beløb i den forstand - fordi deres resultat er jo faktisk forbedret med 94% og ikke faldet.. 


Svar #10
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Ja det er det, som jeg undrer mig over, hvordan det kan blive -92 % og ikke +92 %. Tror du der er en fej i selve måden?


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. marts 2013 af emul0c

Altså det er hvordan du tolker det. 

Hvis du løser ligningen -500 * (1+x) = -30 får du det korrekte resultat (94%)


Svar #12
01. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Det giver stadig minus?


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. marts 2013 af emul0c

Ja det er også rigtigt. Men det er stadig et fortolkningsspørgsmål - fordi det rigtige resultat er -94%, men fordi det er negative tal så er -94% en positiv ting.


Skriv et svar til: Procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.