Matematik

Angiv værdimængde

02. marts 2013 af Lausaxen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Man skal angive værdimængden for f(x)=((x-1)/(x+2))

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af peter lind

lav en gtaf for funktionen


Svar #2
02. marts 2013 af Lausaxen (Slettet)

Ja, men man kan ikke aflæse værdimængden, der er to grafer...


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af 123434 (Slettet)

2 grafer?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mener måske, at grafen har to grene. Aflæs værdimængden for hver af grenene. Værdimængden for hele funktionen er så foreningsmængden af de to grenes værdimængder.

Eller benyt

f(x) = (x-1) / (x+2) = (x+2 -3) / (x+2) = 1 - 3/(x+2)

Så er det måske lettere at se, at grafen for f(x) er en hyperbel med to grene og med de to asymptoter y = 1 og x = -2 .


Skriv et svar til: Angiv værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.