Matematik

Bestem punkter

03. marts 2013 af HenrikN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan forklare mig hvordan man laver denne her opgave?

Givet et punkt A(5,2). Bestem de punkter på linjen x=2, som ligger i afstanden 6 fra A.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af LeonhardEuler

Du skal bestemme de punkter, som ligger i linjen x=2, som har afstanden 6 fra punktet A.

 


Svar #2
03. marts 2013 af HenrikN (Slettet)

#1


Er der en formel eller hvordan? Synes ikke man kan bruge afstandsformlen i dette tilfælde


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af mathon

 

         linjen L: x = 2's

         skæring
         med cirklen
                                  c:  (x-5)2 + (y-2)2 = 62

 

         hvoraf
                                  (2-5)2 + (y-2)2 = 62

                                   y = 2 ± 3√(3)

        dvs
                                   S1 = (2 ; 2-3√(3))     og    S2 = (2 ; 2+3√(3))

 


Svar #4
03. marts 2013 af HenrikN (Slettet)

#3


Mange tak Mathon

Løses denne opgave på samme måde?

Givet en linje m:y+x=c. Bestem c, så afstanden fra m til P(3,-1) er √2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2013 af mathon

 

            m:  x + y - c = 0

                                                             | 3 + (-1) - c |
                             dist (m,P(3,-1)) =     ----------------  = √(2)
                                                                √(12+12)

 

                             | 2 - c | = 2

                             2 - c = ±2

                                    c = 0   v   c = 4


Svar #6
03. marts 2013 af HenrikN (Slettet)

Mange tak Mathon!


Skriv et svar til: Bestem punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.