Matematik

Finde årstallet hvor gælden er vokset til 120 mia. kr.

03. marts 2013 af FrederikkeCN (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en model kan danskernes gæld til det offentlige som funktion af antal år efter 2006 med god tilnærmelse beskrives ved:

 f(x)=501000000*1,09x

hvor f(x) er danskernes gæld til det offentlige (målt i mia. kr.) og x er antal år efter 2006. b er startværdien(501000000) og a er procentændringen (1,09)

 

PROBLEMET:

Bestem det årstal, hvor danskernes gæld til det offentlige i følge modellen er vokset til 120 mia. kr.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af Nikkle (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af peter lind

løs ligningen 501000000*1,09x 120 mia


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal formulere opgaven konsistent. Hvis f(x) er gælden målt i mia kr, skal konstanten b afpasses de samme enheder. Opgaven er hentet fra Opg 8 i dette opgavesæt

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=i%20en%20model%20kan%20danskernes%20g%C3%A6ld%20til%20det%20offentlige%20som%20funktion%20af%20antal%20%C3%A5r%20&source=web&cd=1&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.uvm.dk%2FUddannelser-og-dagtilbud%2FGymnasiale-uddannelser%2FProever-og-eksamen%2FSkriftlige-opgavesaet%2F~%2Fmedia%2FUVM%2FFiler%2FUdd%2FGym%2FPDF12%2FProever%2520og%2520eksamen%2F121210%2520gl-stx123-MAT-B-07122012.ashx&ei=6okzUY3IE8HNiwLd3YH4CA&usg=AFQjCNEsUqCguhD6D_ANUS35aNZBtO0sig&bvm=bv.43148975,d.cGE

Det fremgår, at modellen må være

f(x) = 50,1 · 1,09x ,

hvor x er antal år efter 2006. Man skal så løse ligningen

50,1 · 1,09x = 120 .

Hvis man følger opgaven, får man dog lidt andre konstanter for modellen.


Skriv et svar til: Finde årstallet hvor gælden er vokset til 120 mia. kr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.