Matematik

Nulpunkter og monotoni

03. marts 2013 af sifgabriela (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig meget problemer med en matematik opgave der lyder således. 

 

En funktion f er givet ved

f(x)= x^(3) -4.5 * x^(2) - 30 * x + 30

a) Bestem funktionens nulpunkter.

b) Bestem f ' (x), og bestem monotoniforholdene for f. 

Det ville være rigtig dejligt hvis i gad hjælpe.. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen f(x) = 0 , dvs .     x3 -4,5·x2 -30x +30 = 0    .Benyt CAS-værktøj, hvis du ikke kan gætte en rod i ligningen.

b) Beregn f '(x) og løs ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Nulpunkter og monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.