Matematik

Reducering (a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

05. marts 2013 af Blaugrana1 (Slettet)

Hvordan reduceres stykket:

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

Håber i vil hjælpe med en løsning og evt. forklaring..

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning og gang ind i den anden parentes. Reducer det derefter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2013 af 123434 (Slettet)

(a-b)(a+b)=a^2-b^2

b(a+b)=ba+b^2

a^2-b^2+ba+b^2-a^2=ba

 


Svar #3
05. marts 2013 af Blaugrana1 (Slettet)

Ville 2. kvadratsætning være nyttig?


Svar #4
05. marts 2013 af Blaugrana1 (Slettet)

Tak for svar #1 & #2


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal benytte den kvadratsætning, der er relevant for udtrykket (a-b)(a+b) . Den er vist i #2.

Man kan også gå frem således:

(a-b)(a+b) + b(a+b) - a2 = (a+b)(a-b +b) -a2 = (a+b)·a - a2 = a·(a+b -a) = a·b


Svar #6
05. marts 2013 af Blaugrana1 (Slettet)

Tak for hjælpen... håber og tror jeg har fundet ud af princippet :-)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Skriv et svar til: Reducering (a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.