Matematik

Procent Opgave - Hjælp

06. marts 2013 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En mursten vejer 3,1 kg, inden den bliver tørret og brændt. Under tørringen og brændingen fordamper vand og den færdige sten vejer 2,3 kg.

Hvor mange procent falder stenens vægt ved tørring og forbrænding?

 

Kan jeg få en kort forklaring og en formel for, hvordan jeg udregner det? 

Tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af mathon

 

                2,3 = (1+r)•3,1

                1 + r = 2,3 / 3,1 = 0,7419

                 r = 0,7419 - 1 = -0,258 = -25,8%


Svar #2
06. marts 2013 af RasmusEu (Slettet)

Tak!

Men...

Hvad mener du med 1+r   ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af 123434 (Slettet)

(3,1-2,3)/3,1*100=25,8%

 


Skriv et svar til: Procent Opgave - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.