Fysik

Antal liter vand

06. marts 2013 af SHornbech (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til følgende, nedenstående er de eneste oplysninger jeg har. Er kopieret direkte fra opgaven:

 

Det drejer sig om 500 liter sauce, der skal køles ned fra 90 grader til 10 grader med postevand, der har en temperatur på 8 grader.

Opgaven er så hvor mange liter vand der skal til for at nedkøle fra 90-10 grader?

Om du kan beregne tiden også ved jeg ikke, men tankens diameter er 135 cm. Så kan du beregne hvor stor overflade du gør brug af med 500 liter sauce.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af peter lind

Du skal have fat i varmefylden for saucen. Hvis der ikke står noget kan du sandsynligvis bruge vands varmefylde.

Brug at afgiven varme = modtaget varme. Varme afgivet/modtaget er Q = m*c*ΔT   m er massen c er varmefylden ΔT er temperaturændringen


Svar #2
06. marts 2013 af SHornbech (Slettet)

Tak for svar.

Delta T er tempstart - tempslut? (90-10=80)

Hvordan finder jeg vands varmefylde? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af peter lind

Den slår man op i en tabel. Hvis du vil bruge samme varmefylde for saucen går den ud, så du ikke behøver at kende den


Skriv et svar til: Antal liter vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.