Matematik

Matematik B

08. marts 2013 af LeonhardEuler - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2013 af PeterValberg

Omkredesen O (=6) af det skraverede kan bestemmes som:

O = 6 = 2h + 2πr

hvilket kan omskrives til:

h = 3 - πr

Arealet A af det skraverede kan bestemmes som:

A = 2rh - πr2 = 2r(3 - πr) - πr2 = 6r - 2πr2 - πr2 = 6r - 3πr2
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. marts 2013 af PeterValberg

mht spørgsmål b

A(r) er en andengradsfunktion, hvor grafen (en parabel) for A(r) "vender benene nedad"
Den radius r, der giver det største areal vil kunne bestemmes som x-koordinaten
til parablens toppunkt.

Eller du kan bestemme dennne r ved at løse ligningen:   A'(r) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.