Matematik

Reducer og isoler

08. marts 2013 af katrine888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

 

Reducér (x+y)^2 - 2 xy, og isolér r i formlen l*r^2+ p = q

 

Hvordan gør jeg det????


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af SuneChr

(x + y)2 er en af kvadratsætningerne. 2xy vil ophæve hinanden.

l·r2 = q - p     isolér r2 og uddrag kvadratroden.


Svar #2
08. marts 2013 af katrine888 (Slettet)

Tak! Også det jeg kom frem til, men er facit så i den første bare x^2 + y^2 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af papas (Slettet)

x2 +y2 +2xy-2xy  = x2 +y2

 

l r2 = q-p     r = ±√ ((q-p)/r)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2013 af SuneChr

# 3  skrivefejl. Skal være

               skrivefejlen er nævneren under rodtegnet.


Svar #5
08. marts 2013 af katrine888 (Slettet)

Jeg ved ikke hvad de der + med _ under er for et tegn?? haha


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. marts 2013 af SuneChr

# 5  tegnet  ±  læses "plusminus" og betyder, at r kan være enten positiv eller negativ.  (- r)2 er jo også  r2 .


Svar #7
08. marts 2013 af katrine888 (Slettet)

Når ja, det har jeg da egentlig også fået fortalt engang, nu jeg tænker mig om - TAK! 


Skriv et svar til: Reducer og isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.