Spansk

Hjælp til rettelse af spanskstil

09. marts 2013 af mullerb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-)

Jeg vil bare lige høre om der er en der har lyst til at læse min spansk stil og rette for eventuelle fejl? Har selv læst den i gennem en masse gange, men kan simpelhent ikke se om der er fejl i den, så det ville være en stor hjælp hvis der var en der ville læse den igennem :-)

Skriv hvis du har lyst, så sender jeg den til dig :-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2013 af evilnikita

jo bare send den : ) 


Svar #2
09. marts 2013 af mullerb (Slettet)

Tak - her er den :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af evilnikita

Hvornår skal du bruge et svar på den? ville nemlig passe mig bedst hvis jeg ku' rette den imorgen ? : ) 


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. marts 2013 af evilnikita

ok. jeg har kigget på den nu. Jeg sender den ik rettet tilbage, for jeg tror du vil lære mere af at rette den selv. 
Generelt skal du tænke på at tillægsord lægger sig til navneord. Derfor skal navneordet først og derefter tillægsordet. 
Fx. de fattige drenge = Los chicos pobres. Det har du generelt fejl i. Derudover skal du tænke over at navneordene skal passe sammen med tillægsordet. Er drenge i flertal, skal "fattige" også være i flertal. Chicos pobres. 

Så har du nogle bøjningsfejl med flere af verberne. bøj dem efter personerne. Så har du et sted hvor du har brugt ha, hvor du skal bruge tener. Ha betyder kun "har", når det er i forbindelse med bøjning af tid. ellers er det altid tener. 

og så har du fx. et sted hvor du har skrevet "gonzalos clase" her skal stå "la clase de gonzalo". 

Jeg må indrømme at du har rigtig, rigtig mange fejl! faktisk i næsten hver sætning! så kig det grundigt igennem og slå op hvor du er i tvivl. 

Har du ikke et bøjningsværktøj, kan du bruge www.verbix.com

 

mvh Elisabeth. 


Svar #5
09. marts 2013 af mullerb (Slettet)

Mange tak fordi du gad kigge den igennem! Jeg prøver lige at kigge den igennem og bruge nogle af dine rettelser! Tak for de gode råd :-)


Svar #6
09. marts 2013 af mullerb (Slettet)

Har lige en sætning jeg har MEGET svært ved at oversætte:

"Gonzalo, der er elev på skolen, er fra den rige middelklasse"

Jeg har oversat den til: 

Gonzalo, hay una alumno, es del clase de media rico.

.. Men synes det lyder HELT forkert, så vil bare høre om du måske kan hjælpe med denne éne sætning? Det ville være en stor hjælp :-)) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. marts 2013 af jbmm (Slettet)

Gonzalo, hay una que es alumno en la escuela, es del clase de media rico. de la clase media rica.

der er = hay (+ talord/ubestemt antal)
der (=som) = que

klassen = la clase (HUNKØN)


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af spanskstil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.