Fysik

Laser

09. marts 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har fået flg. opgave, og jeg ved ikke helt, hvordan b'ern skal beregnes.

En femtosekund-laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50mJ. Bølgelængden af laserlyset er 812nm.
a. Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?
Der er 2,04*10^15 fotoner i en puls.
Laseren udsender 500 pulser pr. sekund, og hver puls varer 0,2ps.
b. Hvad er den gennemsnitlige effekt for laseren?

Lidt forklaring med uddybende prosa vedr. b'ern vil hjælpe mig meget,


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

 

                                  energi     500 • (0,5·10-3 J)
                    effekt =  -------- =  ---------------------- = 0,25 W = 250 mW
                                     tid                   1 s


Svar #2
09. marts 2013 af mimok (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.