Fysik

HJÆLP :)

10. marts 2013 af AFG-Z (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne spøger om hjælp til følgende opgave. Håber De kan hjælpe :)

En kugleformet vejrballon fyldt med helium skal opsendes fra jordens overflade. Ballonens radius er R = 2,5 m og den samlede masse er m = 15 kg (inklusiv helium, ballonhylster og måleinstrumenter).


a) Bestem accelerationen, umiddelbart efter at ballonen er sluppet fra hvile ved jordens overflade.

 

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af mathon

 

                         opdriften
                                                                      Fop = V • ρluft • g

                         resulterende kraft
                                                                      Fres = m • a = Fop - m • g = V • ρluft • g - m • g

                                                                      a = ((V/m) • ρluft - 1) • g


V = (π/6) • d3 = (π/6) • (5 m)3

ρluft = 1,2938 kg/m3 ved 20ºC og 1 atm


Svar #2
10. marts 2013 af AFG-Z (Slettet)

Men hvad er voluminet ?


Svar #3
10. marts 2013 af AFG-Z (Slettet)

Når undskyd det ved jeg godt :) men tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: HJÆLP :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.