Matematik

Procent, gennemsnit, befolkningstal

10. marts 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Hej. Er desværre stået fast ved denne opgave, så håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe :-)

I 1960 var befolkningstallet i Kenya 8,157 mio. I år 2000 var befolkningstallet 29,989 mio.

Hvor mange procent er befolkningstallet i gennemsnit vokset om året i perioden 1960-2000?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af 123434 (Slettet)

29,989 mio=8,157 mio*(1+r)^40

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af PeterValberg

Løs ligningen:

29,989 = 8,157·(1+r)40

med hensyn til r og omregne denne vædi til procent

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. marts 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Bliver det så 

√(40&29,989/8,157)=(1+r) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2013 af PeterValberg

r ≈ 0,0331  ⇒  r% = 3,31%

Den gennemsnitlige årlige tilvækst i årene 1960 til 2000 er således (cirka) 3,31 %

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
10. marts 2013 af Sandratonsorn (Slettet)

Det var også det jeg mente.

Tusinde tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Procent, gennemsnit, befolkningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.