Matematik

vektor

10. marts 2013 af Jakob9 (Slettet)

hej har lidt svært ved vektor.

skal finde koordinaterne til a→ og b → når 

 

a+b= (6 -3) og a-b= (-4 1) , skal jeg bruge formlen (a1+b1, a2 + b2)

facit skal være a= ( 1 -1) og b= 5 - 2), får noget helt andet .


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af PeterValberg

Det drejer sig dybest set om to ligninger med to ubekendte.

mht vektorernes x-koordinater:

a1 + b1 = 6
a1 - b1 = -4

tilsvarende for y-koordinaterne:

a2 + b2 = -3
a2 - b2 = 1

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af mathon

 

                  (a+b) + (a-b) = 2a = [6,-3] + [-4,1] = [2,-2] = 2•[1,-1]

hvoraf
                       a = [1,-1]            

 

                  (a+b) - (a-b) = 2b = [6,-3] - [-4,1] = [10,-4] = 2•[5,-2]

hvoraf
                       b = [5,-2]          


Svar #3
10. marts 2013 af Jakob9 (Slettet)

mathon har også fået 2, -2 og 10, -4. men kan ikke se hvordan du kommer videre. du ganger med 2. men får alligevel det samme koordinat.???

 

                                                                                                                                                                                                          


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


                                           t • [a1, a2, a3] = [t•a1, t•a2, t•a3]   hvor t ∈ R


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.