Matematik

stamfunktion F til f. FORKERT RESULTAT

10. marts 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der har lyst til at hjælpe?

f(x)= 4*sin(x)-2                                                ((   , xE[0;3pi] ))

Bestem ved beregning forskriften for den stamfunktion F til f, hvis graf går gennem punktet (0,2)

Jeg ved at facit skal give: F(x)=6-4cos(x)-2x

 

Jeg har selv prøvet

f(x)= 4*sin(x)-2

F(x)= 4x-cos(x)-2x+k

også tror jeg at man skal sige

SOLVE ( F(0)= 4*2-COS(2)-2*2+k) ,k )

Dog, får jeg ikke den rigtige resultat??? HJÆLP. :/


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2013 af mathon

 

                    F(x) = y = -4•cos(x) - 2x + k    gennem punktet (0,2)

                               2 = -4•cos(0) - 2•0 + k

                              2 =  -4•1 + k

                              k = 6


                    F(x) = -4•cos(x) - 2x + 6


Skriv et svar til: stamfunktion F til f. FORKERT RESULTAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.