Matematik

algebra regel eller hvad?

10. marts 2013 af thelight

hej jeg har lige et kort sprgsmål.

 

jeg har den her

π*h((1/3)*(a-b)2+ba)

 

hvorfor er det man bare kan omskrive til

((π*h)/3)(((a-b)2+3ba)

 

hvordan er det helt præcist det 3 tal kommer foran ba? for det ligner jo man dividerer men så kan jeg ik se vor det kommer fra


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af peter lind

Er der ikke nogle fortegnsfejl i det du har skrevet ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man sætter (1/3) som faktor uden for parentesen og benytter, at ba = 3·(1/3)·ba .

π·h · [(1/3)·(a-b)2 + ba] = π·h · (1/3) · [(a-b)2 + 3ba]


Svar #3
10. marts 2013 af thelight

ok nu forstår jeg. så hvis jeg sætter 1/4 uden for parentesen ku jeg benyt at der var 4ba da 4*(1/4)ba = ba har jeg forstået det rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er meget dårligt formuleret. Man udnytter, at n·(1/n) = 1.


Svar #5
10. marts 2013 af thelight

ok mange tak


Skriv et svar til: algebra regel eller hvad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.