Biologi

Kulhydrater

11. marts 2013 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg er i gang med at besvare nogle spørgsmål. Men der er en jeg ikke kan svare på.
Den ser således ud:

3) Hvorfor er visse kulhydrater utilgængelige for vores fordøjelsessystem? Kan du forestille dig andre dyr der godt kan nedbryde disse kulhydrater. Hvordan gør de det.

 

Ved slet ikke hvad jeg skal svare på dette spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af kapper1764 (Slettet)

Måske har vores krop, gennem evolutionen, vænnet sig til kun at spise nogle ting og dermed kun nogle kulhydrater. Men efterhånden som vi har udviklet os, er vi jo begyndt at spise "mere eksotisk", og nogle af disse kulhydrater kan vores krop så ikke nedbryde.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Du skal ind og kigge på hvordan vi nedbryder det mad vi spiser - herunden de enzymer der primært sidder i vores tyndtarm. De nedbryder nogle bestemte kulhydratbindinger, mens enzymet ikke "passer" sammen med andre typer bindinger.

Uden at afsløre for meget, er det svar du leder efter noget at gøre med en stor kulhydrat-kæde som man finder i planter osv. - se om du kan finde noget om det i din bog/internettet - du har med garanti hørt om forbindelsen før.

Overvej endvidere om vi kunne leve i symbiose med nogle bakterier, som måske kunne drage fordel af vores manglende evne til at kunne nedbryde disse forbindelser.

Håber det hjalp dig på vej.

/Daniel


Skriv et svar til: Kulhydrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.