Fysik

udbredelsesfart

11. marts 2013 af Aghahowa100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder: bølger, der bevæger sig fra en båd med en konstant fart ind mod en lige kyststrækning. bølgerne rammer kysten med en vinkel på 45 grader efter 35 s, og båden ligger 200 m fra kysten.

jeg har selv prøvet at udregne hypotenusen, altså udbredelsesretningen, ved hjælp af formlen

sin A=a/c hvor jeg har isoleret c så den kommer til at hedde c=a/sinA og puttet mine informationer ind:

c=200/sin(45)=235

så har jeg taget de 235 og divideret med perioden som jo er 35 s: 235/35=6,7 m/s men dette er ikke det rigtige resultat som er 8,1 m/s.

 

håber at nogle kan hjælpe :) på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er kateten i den ligebenede, retvinklede trekant, der er lig med 200m. Hypotenusen, som bølgerne udbreder sig lang, har derfor længden (√2)·200m . Udbredelsesfarten er derfor

v = (√2)·200m/35s =8,08m/s .

Du har regnet med vinklen i radianer. Vinklen er opgivet til 45º, ikke 45 radianer.


Svar #2
12. marts 2013 af Aghahowa100 (Slettet)

Ok tak for svaret:) har regnet med radianer som du siger, får det rigtige resultat nu.. man blir sq lidt træt i hovedet på de lange dage


Skriv et svar til: udbredelsesfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.