Fysik

Spænding

11. marts 2013 af tofugleogetben (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et oscilloskop viser en sinusformet spænding med en peak-spænding på 400V (amplitude) og en fasevinkel som er målt til 25º.

1. Angiv denne spænding komplekst på 3 forskellige måder, baseret på rms-værdier. 

Den eneste spænding jeg når frem til, er: Urms = Upeak / sqrt(2).  Hvilke andre måder er der at gøre det på?

2. Hvilken spændingsværdi viser et normalt multimeter?

Hvordan er det muligt at finde spændingsværdien, når jeg ingen oplysninger har fået af multimeteren.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af a,bay (Slettet)

Man kan angive spændingen komplekst på rektangulær, polar og eksponential form, men så vidt jeg ved har det ikke noget med rms at gøre, ud over at man kan udlede amplituden og fasen.

 

De multimetre jeg har arbejdet med har alle angivet ac-spændinger som rms værdier.


Svar #2
13. marts 2013 af tofugleogetben (Slettet)

du har helt ret. de tre måder at finde spændingen på, har jeg fundet nogle formler til:

Eksponentialform: U = (U) * ej0 = (U)

polært: UU, 0º

rektangulært: U = Ure

Men det hjælper jo ikke særligt meget


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af hesch (Slettet)

Urms =Upeak / √2 = 283V

U = 283 25º  =  

283 * ej0,4363  =         ( 0,4363 = 25º / 360º * 2 *π )

283 * ( 0,9063 + j0,4226 )          


Skriv et svar til: Spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.