Generelt

Undring over karakter! hjælp!

11. marts 2013 af DTP1411 (Slettet)

Hej! 

Vi havde engelsk terminsprøve i uge 9, og jeg opnåede 4 i første delprøve og 10 i anden delprøve. Min lærer giver mig så den samlede karakter som 7, MEN det er sådan at første delprøve kun tæller 20%, så efter hvad jeg kan regne mig frem til burde jeg egentlig beholde min 10'er, når 4'eren kun tæller 20%. Har jeg ret eller er jeg helt galt på den?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Casabon

Det skal forstås således at 100% rigtig i første delprøve svarer til 20% af den samlede prøve, mens 100% rigtig i anden delprøve tæller 80% af den samlede. Hvis du har 40% forkert i første delprøve svarende til 8% af det samlede og 10% forkert i anden delprøven også svarende til 8% af det samlede, giver det en samlet "fejlvægtning" på 16%, hvilket fx kunne svare til 7 tal, hvis vægtningen er;

12 = 95% - 100%

10 = 85% - 95%

7 = 75% - 85%

4 = 60% - 75%

osv.

 

Dermed kan det noget mindre vægtning godt trække 10 tallet ned til et 7 tal. Vær opmærksom på at dette er et tænkt eksempel og ikke svarer til de rent faktiske tal som bruges til beregning af karakterer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af npcnb (Slettet)

Hvis man skulle følge din logik til ende, skulle man jo nærmest ned til dumpegrænsen før en dårlig karakter i den første delprøve overhovedet ville have nogen effekt på din karakter.

Havde der derimod været tale om 2 karakterer der lå lige efter hinanden ville undren, i mine øjne, have været på sin plads.


Svar #3
12. marts 2013 af DTP1411 (Slettet)

Okay, tak for svar :)

Svar #4
12. marts 2013 af DTP1411 (Slettet)

Vil lige sige, at min lærer havde taget fejl og derfor får jeg nu 10 i stedet, så der er altså forskellige måder at beregne det på.

Skriv et svar til: Undring over karakter! hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.