Matematik

Afstand fra punkt til plan

12. marts 2013 af multo26 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har et problem.

Jeg skal bestemme afstanden fra punktet C til planen B.

C=(11,2,-6)

Planen B: 2x+y-2z=0

Kan man det på Ti89:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af PeterValberg

dist(C,β) = (|2·11+1·2-2·(-6)|)/(sqrt(22+12+(-2)2)

afstandsformlen mellem punkt og plan i rummet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af peter lind

et punkt med koordinaterne (x0, y0, z0) har afstanden til linjen med ligningen ax+by+cz+c=0: |ax0+by0+cz0+c|/kvrod(a2+b2+c2)


Svar #3
12. marts 2013 af multo26 (Slettet)

#1
 

dist(C,β) = (|2·11+1·2-2·(-6)|)/(sqrt(22+12+(-2)2)

afstandsformlen mellem punkt og plan i rummet

 

 

Hvor finder mand dist(   ?

Eller skal man taste det til højre for lighedstegnet ind?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder dist(...) ved at beregne talværdien til højre for lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2013 af mathon

#0
                   Define a = [2,1,-2]
                   Define c = [11,2,-6]

                           abs(dotP(a,c)/norm(a))


Svar #6
12. marts 2013 af multo26 (Slettet)

Tak:)


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.