Matematik

Matematik - Procent?

12. marts 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Godaften :)

 

Hmm, jeg sidder og kigger på en opgave med procent, prøver at regne den ud, men kan ikke?

Kan jeg mon få hjælp?

Opg.:

Tre personer får lønforhøjelse. Beregn, hvor meget de hver især får mere og deres timeløn efter lønforhøjelsen, når

a) Ingrid har en timeløn på 110 kr. og får 5% i lønforhøjelse.

b) Carsten har en timeløn på 345 kr. og får 4% i lønforhøjelse.

c) Lise har en timeløn på 290 kr. og får 6,5% i lønforhøjelse.

 

Hvis jeg tager udgangspunkt i a), skal jeg så ikke bare sige: 5/100*110 = 5,5?

 

På forhånd, tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Ingrid får 110+1,1*5=110+5,5=115,5


Svar #2
12. marts 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

110+1,1*5=110+5,5=115,5?

Hvad har du gjort? :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af LeonhardEuler

Jo, det er korrekt #0.

Dog mangler du at lægge lønforhøjelsen til lønnen.

Du kunne bare regne 1,05*110=115,5


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Lagt de 5 procent oveni.


Svar #5
12. marts 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#3

1,05? Hvor kom den fra? :D


Svar #6
12. marts 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

HAR FATTET DET NU!

TAAAAAAAAAAAAAAAAAK :-)


Skriv et svar til: Matematik - Procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.