Matematik

Singel diff

14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg skal diff: - (2/( x (kvadratrod x)))

Dette volder mig lidt problemer.

Jeg har forsøgt på mange måder:
1)
1/x * 2/ (kvadx) = 1/x * (-1 x^(-3/2) = -x^-2-x^-3/2

2)
2/x x^-(0,5)
2/x(-0,5)x^(-3/2)
x^1* x^(-3/2) = x^5/2


Dette er forkert... da det skulle give 3x^-5/2

Håber på et svar!

På forhånd tak!

Svar #1
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det kan jeg sagtens svare på, men jeg har desværre ikke tid lige nu. send mig din emailadresse og du skal nok modtage et svar om en time (max to timer)

Svar #2
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Kan du ikke bare poste det her i forummet???

Svar #3
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

okay det bliver lidt svært, men du får et svar i løbet af en time. Jeg har desværre ikke tid lige nu.

Svar #4
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok tak! Ellers så vedlæg det på en fil, og send det til [email protected]

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2003 af 404error (Slettet)

Bemærk, at

x*sqrt(x)=x*x^(1/2)=x^(3/2),

så du i virkeligheden har

-2*x^(-3/2).

Den er ikke så svær at differentiere (diff. af potensfkt.)

Svar #6
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

har lige lavet en hjemmeside. klik på http://home.imf.au.dk/khalid/lotte.html

Svar #7
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er fordi det var lidt svært at poste svaret her i forummet, men det ser ud som om 404error allerede har givet dig et tip.

NB: jeg sletter hjemmesiden kl. 22:00

Svar #8
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Arhh! Det kan jeg da godt se. Problemet var ligesom at jeg først skulle opløse nævneren til brøker!!

Nå men tak.

Skriv et svar til: Singel diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.