Matematik

Trigonometri≠

13. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En byggegrund har form som en firkant ABCD. Tre af siderne har følgende længder:

|AB| = 25,7 m; |BC| = 25,1 m og |CD| = 23,8 m.

Længden af diagonalen AC er målt til 38,2 m.

Vinkel D målt til 94° og jeg har regnet vinkel B ud til at være 97,5°. 

Jeg skal nu regne arealet ud, og jeg har brugt T=0,5*25,1*25,7*sin(97,5) og fået T=319,7

 

Men det er jo kun arealet af ABC, jeg har problemer med arealet ACD. 

Hjælp vil være stærkt værdsat!

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af PeterValberg

Bestem |AD| vha en cosinusrelation, brug derefter samme metode som før til beregning af trekantens areal

TACD = 0,5·|AD|·|CD|·sin(D)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2013 af SuneChr


Svar #3
13. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Tak Peter. Så jeg bruger c^2=a^2+d^2-2ad*Cos(C), Jeg kender ikke cos C, hvilken formular skal jeg bruge for at finde C når jeg kun har |AC| lændgen og |CD| og D 94°?


Skriv et svar til: Trigonometri≠

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.