Matematik

Matematik opgave

13. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan løser man dette opgave?

 

En funktion f er løsning til differentialligningen:

dy/dx = y-1 / x , x > 0 og grafen for f går gennem punktet P(2,7)

 Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af SuneChr

Indsæt koordinatsættets værdier i ligningens højre side. Dette er hældningskoefficienten f '(2) for tangenten i P .

Tangentens ligning bliver derfor

y - 7 = f '(2)·(x - 2)

 


Svar #2
13. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Er det således indtil videre?

dy/dx = y-1 / x

koordinatsættets værdier indsættes i ligningens højre side:

dy/dx = 7-1 / 2 

dy/dx = 6/2

dy/dx = 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af SuneChr

# 2   Ja.   dy/dx = f '(2) = 3


Svar #4
13. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

dy/dx = y-1 / x

koordinatsættets værdier indsættes i ligningens højre side:

dy/dx = 7-1 / 2

dy/dx = 6/2

dy/dx = 3

f´(2) = 3

Hvordan kommer jeg frem til tangentens ligning herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2013 af SuneChr

Tangentens ligning står allerede i # 1.

Flyt om og gang ind, så ligningen kommer på formen   y = ax + b


Svar #6
13. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Er det korrekt indtil vider?

y = ax + b

7 = 3 • 2 + b

7 = 6 + b

7-6 = b

1 = b


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får den også til 1.

 


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.