Matematik

Matematik ( funktion)

13. marts 2013 af annelinz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 


a. Find regneforskriften for den lineære funktion, hvis graf går gennem punkterne (4,2) og (-2,6) .
b. Hvis vi fastlægger funktionens definitionsmængde til [-10;10]. Hvad bliver funktionens værdimængde så?
c. Hvad bliver funktionens maksimum og minimum? Maksimumsted og minimumssted?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af SuneChr

Løs

2 =    4a + b

6 =  - 2a + b

for at få linjen med ligningen   y = ax + b


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2013 af hbhans (Slettet)

#1

Hvis definitionsmængden er [-10;10] så er værdimængden de hertil svarende y-værdier.

Da grafen er lineær må minimum og maksimum ligge i endepunkterne med x-værdier -10 og 10.


Skriv et svar til: Matematik ( funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.