Biologi

Biologi - glukose

17. marts 2013 af Natasha94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gær + mel + vand + kogsalt + glukose

hvorfor hæver dejen når glukose bliver tilsat? 
og hvad er p+glukose ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af ansigtet (Slettet)

Den tilsatte gær (bagerigær, Saccharomyces cerevisiae) omdanner under den efterfølgende hævning sukkerarter som glukose og saccharose til aromastoffer, ethanol og kuldioxid, der — indfanget i glutennetværket — danner brødets porer.(luft i brødet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af ansigtet (Slettet)

p-glukose er plasmaglukose "blodsukker"


Svar #3
17. marts 2013 af Natasha94 (Slettet)

Tak for svaret, kan du så også sige mig hvorfor dejen hæver ved tilførelsen af galaktose? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af ansigtet (Slettet)

Gærceller skaffer sig energi ved at nedbryde monosaccharider eller disaccharider, galaktose er et monosaccharid.


Skriv et svar til: Biologi - glukose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.