Matematik

Komplekse tal

19. marts 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

Jeg skal udregne dette komplekse tal på formen x+yi

z6=((5-2i)/(5+2i))-((5+2i)/(5-2i))

Jeg får selv ved udregning 0+(40/29)i
Nogen der kan svarer mig på om dette er rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2013 af SuneChr

Jeg får nu


Svar #2
19. marts 2013 af Stats

Ok tak, du har ret, jeg glemte at (40/29)i var negativ. Men tak skal du have, så kan jeg da se at jeg ikke har lavet nogen fejl her.... :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lidt sent, måske, men man får

z6 = (5-2i)/(5+2i) - (5+2i)/(5-2i)

     = (5-2i)2/((5+2i)(5-2i)) - (5+2i)2/((5+2i)(5-2i))

     = [ (5-2i)2 - (5+2i)2 ] / (52 +42)

     = [ (5+5)·(-2i-2i) ] / 29

     = -10·4i / 29

     = -(40/29)·i


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.