Matematik

Ulighed med brøker

19. marts 2013 af Miebuus (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa :-)
 

Jeg sidder med en matematik aflevering og skal løse denne opgave:

C= grader celsuis (°C)

F= grader fahrenheit (°F)

C= (F - 32) * 5/9

Selve opgaven lyder:

På internettet kan man læse, at "feber er  en kropstemperatur på over 38°C".

Charlotte vil gerne vide, hvilke temperaturer i fahrenheit der er over 38°C.

 

Uligheden herunder kan bruges til at bestemme, hvilkse temperaturer der er over 38°C

38 < (F - 32) * 5/9

Det jeg kan komme frem til er:

62 < F (men det passer ikke til den øverste funktion: C= (F - 32) * 5/9)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

gang uligheden med 9/5


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af PeterValberg

F > (38•9)/5 + 32
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ulighed med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.