Matematik

Et mærkeligt spørgsmål

19. marts 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis 0/1 = 0 for 1 går op i 0 er lig 0.

Hvis 1/0 = ∞ for 0 går op i 1 er lig ∞.

MEN .. hvad er 0/0 = ?

Jeg ved det er et udefineret svar. Men hvorfor? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

det er 1/0 også. Du kan ikke dividere med 0


Svar #2
19. marts 2013 af DelFerro (Slettet)

#1 

Jeg har spurgt en matematik lærer om det (for ca. et år siden), som faktisk læser for at have PhD i matematik, og han havde forklaret det giver uendelig. Selvom man ikke kan dividere tallet med nul, vil det være uendelig - da det kræver en uendelig størrelse for at "gå" fra nul op til tallet. Man kan sprogligt sige, nul går op i tallet er lig uendelig.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. marts 2013 af SuneChr

       er ikke defineret, men man kan have

                                  

# 2   I ekstremerne af den relle talakse kan/må man undertiden miste sin logiske sans.


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen 1/x går mod ∞ for x → 0+ , men som nævnt i #3 gælder der, at x/x → 1 for x → 0.

Testen for en division a/b = c er altid, at a = b·c , og der findes ikke noget entydigt tal c , når b = 0.


Skriv et svar til: Et mærkeligt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.