Matematik

sandsynlighed

20. marts 2013 af DavidJuul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Jeg er i tvivl om følgende opgave:

 

I en gruppe på 50 arbejder på en fabrik konstanteres 9 tilfælde af allergi. Arbjedstilsynet regner med at der i gennemsnit er 10 % med allergi i befolkningen.

Kan man på 5 % signifikationsniveau forkaste hypotesen: Der er ikke flere tilfælde af allergi på fabrikken end andre steder?

 

Mit bud:

Jeg har sat p = 0.1 og n=50

På lommeregneren skriver jeg:

x:=RandomVariable(Binomial(50,0.1)
CDF(x,9,numeric)

Dette får jeg så til 0.97, men i facitlisten står der at den skal give 0.057, hvad er det jeg gør forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af peter lind

Du skal finde sandsynligheden for at får mindst 9 hvilket er det samme som 1 - sandsynligheden for at få mindre end 9. Hvis dette tal er mindre end 0,05 skal du forkaste hypotesen


Svar #2
20. marts 2013 af DavidJuul (Slettet)

Altså skal jeg sige 1-CDF(x,9,numeric) ? Det får jeg til 0.0245, men min facitliste siger at den skal give 0.0579


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af peter lind

Du skal skrive 8 i stedet for 9. Det du får er for  x > 9. Du skal have for x ≥ 9


Svar #4
20. marts 2013 af DavidJuul (Slettet)

Tusind tak for din hjælp


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.