Matematik

alkohol i blodet?

20. marts 2013 af hejmariab (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, håber jeg kan få noget hjælp her! :)

En person indtager i rap 4 øl a 50 centiliter med en alkoholprocent på 6:50 (dvs.
6:50 % af øllens vægt). Hvor mange gram alkohol har personen så i kroppen?

Normale personer forbrænder alkohol med en hastighed på cirka 8 gram i timen
(uafhængigt af mængden af alkohol i blodet). Hvor meget alkohol har personen
tilbage i kroppen efter 1, 2, 3 og 4 timer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med 6:50 % ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2013 af SuneChr

Hvis øllet har en volumenprocent på 6,5 vil 6,5% af 200 cl = 13 cl være ren alkohol, ethanol.

Omsat til vægt bliver det  130·0,79 g = 102,7 g idet massefylden for ethanol er 0,79 g/cm3 .

Efter n timer har den tørstige person (102,7 - n·8) g i kroppen.

Man ser, at der vil gå næsten 13 timer, inden alkoholen er ude af kroppen.

Så lad bilen stå.

                     


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af frede987 (Slettet)

Forskrift:

y=-8x+(4*500*0,065)

y=-8x+130

Alkohol efter x timer:

y(1)=-8+130=122
y(2)=-8(2)+130=114
y(3)=-8(3)+130=106
y(3)=-8(4)+130=98

0 alkohol i kroppen:

y(x)=-8x+130=0

-8x=-130
x=-130/-8=16,25

Dvs. er det helt ude af kroppen efter 16+1/4 time.

Et umiddelbart bud, hvis jeg forstår dit indlæg rigtigt.


Skriv et svar til: alkohol i blodet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.