Matematik

stamfunktion

21. marts 2013 af Aleynaa

Hvad er stamfunktion for (2+x)^3 kan nogle hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af nielsenHTX

lav substitution med u=2+x


Svar #2
21. marts 2013 af Aleynaa

er det så:

u=2dx eller u=8dx


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af peter lind

u=2+x   du=dx


Svar #4
21. marts 2013 af Aleynaa

dvs 1/2ln(x^2+1)+k


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. marts 2013 af mathon

 

   dvs
              u = x + 2   og dermed   du = dx

                                 ∫ (x+2)3dx  =  ∫ u3du = (1/4)u4 + k  =  (1/4)•(x+2)4 + k


Svar #6
21. marts 2013 af Aleynaa

nååår okaay tusind tak! :)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.