Fysik

Fysik opgaver

22. marts 2013 af LineHansen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med at skrive en rapport om opdrift, og følgende opgaver skal indgå i bilag. Er der nogen som kan hjælpe mig frem til hvordan man løser det, da jeg er fuldstændig blank!

Tak (:

E3.6
En isflage på 57 m3 flyder på overfladen af en sø. Hvor meget stikker ned i vandet?

Vi begynder med at beregne massen af isen:
(densiteten af is findes på side 26)

m = ρ*V=920  kg/m^3 *57 m^3=52,440 kg

Tyngekraften bliver nu

F1 = m * g = 52,440 kg * 9,82 N/kg = 514,960 N

Da isen ligger stille må tyngekraften og opdriften være lige store. Vi kan derfor finde rumfanget af det vand, der er skubbet væk:
V=  F_op/(ρ_vand*g)=(514,960 N)/(1000 kg/m^3 *9,82 N/kg  )=52,44 m^3≈52 m^3

Ø3.10
Hvis isflagen i eksempel 3.6 lå i saltvand, hvor meget ville så stikke op?


Ø3.11
Beregn opdriften på en 250 m3 heliumballon.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2013 af peter lind

Det klarer du da selv fint. I Ø3.10 skal du blot udskifte massefylden for ferskvand med massefylden for saltvand.

Ø3.11 er blot en gentagelse af den første blot med vand erstattet af atmosfærisk luft og is erstattet med helium


Svar #2
22. marts 2013 af LineHansen11 (Slettet)

Men E3.6 er ikke en opgave som jeg har løst, det er en vi skal bruge tallene fra...

:D


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af peter lind

Mine forslag gælder stadigvæk.


Svar #4
22. marts 2013 af LineHansen11 (Slettet)

Ja tak for hjælpen. Det var bare så du vidste det

(:


Skriv et svar til: Fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.