Matematik

sidelængde trekant

24. marts 2013 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg ved at trekant EFG = 60 grader

længden ef=5

længden eg=7

hvad er længden af fg?? kan det ikke godtnok passe den så også er syv når nu trekanten er ligevinklet??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af SuneChr

# 0    Du mener vel, at vinkel EFG er 60o ?

Hvis alle vinkler er 60o kaldes trekanten også for en ligesidet trekant og i den, er alle sider lige store.

Vi har i hvert fald

sin EGF / 5  =  sin 60o / 7


Svar #2
24. marts 2013 af thelight

ja det var det jeg mente. ...men hvis alle sider bør være lige lange når alle vinkler er lige store hvordan kan det så være de har givet mig den en side som 5 og den anden som 7 ??? så passer det jo ik med at alle sider skal være lige store?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de to sider EF og EG og den mellemliggende vinkel <EFG = 60º, og man skal bestemme den modstående side FG, dvs man skal benytte en cosinusrelation:

|FG|2 = |EF|2 + |EG|2 - 2·|EF|·|EG|·cos(60º)

          = 52 + 72 - 2·5·7·(1/2)

          = 25 + 49 -35

          = 39 ,

og dermed

|FG| = √39


Skriv et svar til: sidelængde trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.