Matematik

rektangulært tværsnit

07. oktober 2005 af laila16 (Slettet)
En lang plade er 24cm bred skal bukker , så der frekommer en tagrende med rektangulært tværsnit.
angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x.
bestem den værdi af x der giver størt tværsnitsareal...
..opgaven er fra eksamensopgaver b-niveau.opg.5.036..

jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal..jeg håber der er nogen der kan hjælpe ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Tværsnitarealet er h*b, der er:
x*(24-2*x). Denne funktion skal du så differantiere.

Svar #2
07. oktober 2005 af laila16 (Slettet)

tak for hjælpen
x*(24-2*x). jeg har differantierede det til 24-4x

bestem den værdi af x der giver størst tværsnitsareal...
er det så det??..

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Nej. Du skal også løse ligningen: Den x-værdi, der gør at 24-4x er 0, vil også være den x-værdi, der giver det største tværsnitsareal.

Svar #4
07. oktober 2005 af laila16 (Slettet)

nå jo....

mange tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
For hvilket man naturligvis bør argumentere.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

#5:
Hvis man tegner en graf hvor y er tværsnitarealet og x er højden har den forskriften
y=x*(24-2*x) => y=-2*x^2+24*x

Den højeste værdi for denne graf må være det sted hvor grafen vender (toppunktet), altså det sted hvor differantialet er lig nul.

Man kunne også havde brugt toppunktsformlen til at finde x.

Skriv et svar til: rektangulært tværsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.