Fysik

Atomkraft

26. marts 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.
Vil I hjælpe mig med denne opgave?

a) Bestem den mindste bølgelængde af røntgenstrålingen fra et røntgenrør, hvor spændingsfaldet mellem anode og katode er 185 kV.

b) Beregn den største fotonenergi fra røntgenrøret.

Tak på forhånd.
Hilsen Signe.


Svar #1
01. april 2013 af zuku (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2013 af mathon

 

                            e • U = E = h • (c/λ)

                             λ = (h • c) / (e • U))         

              λ = (1239,84 eV·nm) / ((1,60218·10-19 C) • (1,15468·1024 eV/C))  = 0,006702 nm = 6,702 pm
 

                         

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af mathon

 

                                          Emaks = e • U = e • (185 kV) = 185 keV

λmin kan skrives                     

                                          λmin = (1239,84 eV·nm) / (185·103 eV)  = 0,006702 nm = 6,702 pm
 


Svar #4
01. april 2013 af zuku (Slettet)

#2 hvor får du alle de tal fra?

Svar #5
03. april 2013 af zuku (Slettet)

?


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. april 2013 af mathon

 

                                                              E = h • c / λ

     h • c = 1239,84 eV·nm    

                                                              λ = (1239,84 eV·nm) / E  = (1239,84 eV·nm) / (e • U)

                              


Svar #7
04. april 2013 af zuku (Slettet)

Jeg har forstået det nu. Tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Atomkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.