Matematik

Potensvækst

27. marts 2013 af AnonymF (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med opgave b?

 

For en række aber kan hvilestofskiftet f(x), målt i kcal/døgn, beskrives ved potensfunktionen som nedenstående model
f(x):=69.5*x^(0.76) = Udført
x er dyrets vægt i kg
a) bestem ifølge modellen hvilestofskiftet for en chimpanse, der vejer 30 kg.
For at bestemme en 30 kg's chimpanses stofskifte, indsætter jeg dets vægt ind på x's plads
f(30) = 921.716

en chimpanse der vejer 30 kg har et hvilestofskifte på 921.716 kcal pr. døgn.

For grå bavianer vejer en han typisk det dobbelte af en hun.
b) Hvor mange procent er grå hanbavianers hvilestofskifte større end grå hunbavianers hvilestofskifte ifølge modellen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn

[ (f(2x) - f(x)) / f(x) ] · 100%

ved at benytte modellen.

I a) giver det ikke mening at aflevere et resultat med alle de decimaler.


Svar #2
27. marts 2013 af AnonymF (Slettet)

Den forstår jeg ikke  helt. Vi har aldrig haft om den formel før nemlig :/

Men jeg tænker mere på at man skal regne k faktoren og sådan. Men ved bare ikke helt hvordan og hvorledes


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke noget mystisk i formlen.

Hvis x er vægten af en typisk hunbavian, er 2x vægten for en typisk hanbavian. Derfor er f(x) hvilestofskiftet for en hunbavian, mens f(2x) er hvilestofskiftet for hanbavianen, og

[ (f(2x) - f(x)) / f(x) ] · 100%

er da i reduceret form svaret på opgavens spørgsmål. Svaret er uafhængigt af x, når man benytter modellen.


Svar #4
27. marts 2013 af AnonymF (Slettet)

tusind tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2013 af mathon

eller noteret

                             1 + ry = 20,76

                             ry = p/100 = (20,76 - 1)

                             p = (20,76 - 1) • 100%


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2015 af Arul (Slettet)

hvordan beregner man det første stykke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2015 af mathon

a) bestem ifølge modellen hvilestofskiftet for en chimpanse, der vejer 30 kg.

          
          f(30)=69{,}5\cdot 30^{0{,}76}


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.