Fysik

helliumballoner

27. marts 2013 af AnneBirchhøj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle balloner blæses op med helium, så ballonernes samlede volumen bliver 150 m3. Massen af ballonerne med helium er 85,8 kg. Ballonerne skal bære en person med massen 78,2 kg. Densiteten af den omgivende luft er 1,14 kg/m3.

a) Gør rede for, at ballonerne kan bære personen. Temperaturen i ballonerne er 2,3 °C, og trykket er 89,7 kPa.

b) Beregn den samlede masse helium i ballonerne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2013 af mathon

 

              opdriften på ballonerne
              er
                                                               Fop = (150 m3) • (1,14 kg/m3) • g

   svarende til løftemassen
                                                               mløft = Fop / g = (150 m3) • (1,14 kg/m3) = 171 kg

   at løfte
                                                               m = (78,2 kg) + (85,8 kg) = 164 kg

 

.................

opdriften er lig med tyngden af det fortrængte volumen luft

 


Skriv et svar til: helliumballoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.