Fysik

Harmonisk dæmpet svingning.

29. marts 2013 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle ^^
Ja jeg har set, at der har været tidligere et lignende spørgsmål(https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1283384), men ville gerne sikre mig tingene.

Der blev sagt i den tråd, at formlen for en harmonisk dæmpet svingning er y(t) = A • e-λt • sin(√(ω22)•t + φ)

Mens den jeg har fået af vide fra min lærer af er

f(x)=A*e-k*t*sin(ω*t+φ)+D

Er den nederste formel forkert? For det virker den til for mig, for når jeg bruger den til at lave regression på min graf, så giver det virkeligt noget volapyk. (jeg har vedlagt graf, hvis folk vil prøve at lave regression på den, for det kan være, at det er mine config filer for mit loggerpro, som fucker op. Der er dog allerede lavet regression med den første formel, men den kan i jo bare slette)

 

Men den første formel har jeg nogenlunde til at kunne få til at passe, men det er langt fra særlig godt. Så ville vide, om den første stadigvæk var den rigtige?

 

Og desuden kommer jeg til den vigtigste del nok, for jeg skal også forklare matematisk set, hvordan man har fundet frem til denne formel. Er der nogen, som kan forklare mig, hvordan man har fundet frem til første formel, hvis det vel og mærket er den, som man skal bruge?

 

Håber i kan hjælpe mig, for ingen har kunne ind til videre ^^


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af mathon

til sammenligning med den

               harmoniske svingning
                                                                                         u(t) = A • sin(ω•t + φo)

har du
               den dæmpede harmoniske svingning
                                                                                         u(t) = A • e-λ•t • sin(µ•t + φo)     µ2 = ω22

som
               hvis der ikke skelnes

               udmærket kan skrives
                                                                                         u(t) = A • e-λ•t • sin(ω•t + φo)

 

              du skal blot vide, at den harmoniske og den dæmpet harmoniske svingning ikke har helt samme
              svingningstid

              

                                                                                                       


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af mathon

udredningen af formlen er en længere historie

men

             sæt dig ind i
                                              overdæmpet-

                                              kritisk dæmpet-

                                              underdæmpet-
                                                                             svingning med komplekse rødder, hvorunder tilfældet hører


      


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af mathon

se
 


Skriv et svar til: Harmonisk dæmpet svingning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.