Matematik

f(x) m.m. Differentialregning.

30. marts 2013 af Daalady (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an.

En virksomhed fremstiller kaffemaskiner. En undersøgelse af markedsforholdene viser, at der er følgende sammenhæng mellem pris og mængde:

Pris = f(x) = - 0,02x + 300, hvor x angiver solgte stk. pr. måned.

De faste omkostninger ved produktionen er 105.000 pr. måned. 

De variable omkostninger udgør 60 kr. pr. enhed.

A) Bestem forskriften for omsætningen g(x) og de samlede omkostninger k(x)) 

Mit forslag: g(x) = f(x) * antal solgte enheder.

                     k(x) = variable omkostninger * solgte enheder + 105.000

B) Vis at forskriften for overskudsfunktionen bliver h(x) = - 0,02x2 + 240x - 105.000

Her ved jeg ikke hvad jeg skal Skal jeg bare udregne den og finde x?

C) Bestem hvor mange kaffemaskiner, der skal fremstilles og sælges pr. måned for at overskuddet er størst.(brug differentialregning, til at finde svaret.)  

 Her ved jeg heller ikke hvad jeg skal. Hvilken formel skal jeg bruge.

D) udregn salgsprisen ved det maksimale overskud.

Her ved jeg heller ikke hvad jeg skal. hvilken formel jeg skal bruge.

E) Hvor mange kaffemaskiner skal der sælges for at få overskud?

Her ved jeg heller ikke hvad jeg skal og hvilken formel jeg skal bruge.

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. marts 2013 af peter lind

b) h(x) = g(x)-k(x)

c) find h'(x) og løs ligningen h'(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af 123434 (Slettet)

www.hmfmat.dk/Matematiske_modeller_i_VØA_med_...

Løsningen skulle vist gerne være beskrevet her.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af mette48 (Slettet)

#2 Hvis du ikke er sikker på løsningen er der, hvorfor ser du så ikke efter før du skriver her?


Skriv et svar til: f(x) m.m. Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.